Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Winkelmandje

@lesmuses.nl

Newsletter
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

hello@lesmuses.nl
Back to top

de nieuwe

SKIN
/CARE

Gezonde huidverzorging respecteert je huid in haar natuurlijke habitat.

EEN PLEIDOOI

NIET ZOMAAR EEN JASJE

We schrobben, schuren en smeren wat af. Met als doel; een huid zo strak en egaal als een instagram filter. Maar je huid is geen fashion item. Het is het grootste orgaan van je lichaam en houdt niet alleen de boel bij elkaar, maar heeft ook talloze andere verantwoordelijkheden.

Om goed te kunnen functioneren heeft je huid manieren om zichzelf te gezond en sterk te houden. De mechanismen om zich te beschermen, genezen en regenereren zijn met uiterste gevoeligheid afgestemd op wat er binnen en buiten het lichaam gebeurt. Je huid kan zichzelf beter verzorgen dan welke skincare dan ook.

Producten zouden je huid moeten respecteren, maar doen ze dat eigenlijk wel?

Dit is de vraag die ik mij als professional ben gaan stellen, en waarvan ik hoop dat jij het jezelf zal stellen wanneer je op het punt staat een nieuw product aan te schaffen.

Veruit de meeste huidverzorgingsproducten zijn gemaakt om je huid op korte termijn ‘op te knappen’. Het voelt lekker, ruikt lekker, ziet er mooi uit en ja, je huid voelt ook best prima! Maar deze korte termijn effecten gaan vaak ten koste van de gezondheid van je huid op langere termijn. Om ogenschijnlijk snel resultaat te krijgen worden de natuurlijke processen van de huid vaak flink uit balans gehaald, en het duurt wel even voordat je huid die balans weer terugvindt – in ieder geval zolang er verstorende producten worden gebruikt, en laat dat nou net zijn wat je meestal alleen maar meer gaat doen.

Het wonder is je huid zelf.

Een echt wonderproduct is er niet eentje die je huid gladstrijkt. Huidverzorging is het meest effectief als het ter ondersteuning dient voor de processen die van nature al plaatsvinden. Slimme werkstoffen kunnen je huid een zetje in de goede richting geven en het je huid een stuk gemakkelijker maken om gezond te blijven. De rest van het werk doet je huid zelf.

Kan je daar op vertrouwen? Ja zeker!

Maar de cosmetica industrie doet ons graag denken van niet. Voor het ene product heb je het andere nodig en als er opnieuw huidproblemen ontstaan moet je weer een nieuw potje aan je routine toevoegen die het zal oplossen. Lekker voor de producent, minder voor jouw huid én je portemonnee.

Je hebt meer aan het begrijpen hoe je huid werkt, dan aan een lijstje met producten.

Waar is jouw huid gevoelig voor? Wat heeft het nodig? Wat zijn de zwaktepunten, en waar blinkt het juist in uit? Als je leert omgaan met jouw unieke huidtype kan je het precies geven wat het nodig heeft om zélf te functioneren. Niet te veel, en niet te weinig.

Anticiperen op de behoeften van je eigen huid. Dat noem ik natuurlijke huidverzorging.

Natuurlijke huidverzorging gaat niet over fruit in je crème (liever niet zelfs). Ik vind huidverzorging pas écht natuurlijk als het de natuurlijke habitat van je huid respecteert. Afgestemd op de persoonlijke behoeften kan skincare veel voor je betekenen.

Je huid beschermen als ze kwetsbaar is, kalmeren als ze uit balans is, een zetje geven waar nodig. En met rust laten wanneer het genoeg is. Kijk, voel, leer en en heb vertrouwen. Je huid zal je dankbaar zijn!

WAT PAST BIJ JOUW HUID?

Een vette of een lichte crème? Schuim of een cream cleanser? Helpt een exfoliant of juist niet?

Met een uitgebreid persoonlijk consult help ik je ontdekken wat de beste verzorging is voor jouw huid.

You don't have permission to register