Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Winkelmandje

@lesmuses.nl

Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Contact

hello@lesmuses.nl
Back to top

Leren smeren; zó breng je huidverzorging het beste aan.

Smeren of deppen? Dikke of dunne lagen? Eerst crème of eerst olie? Skincare producten aanbrengen is opzich geen hogere wiskunde, maar er zijn wel verschillende manieren voor. Hoe je je producten aanbrengt en in welke volgorde kan invloed hebben op de werking ervan. Dus wil je alles uit je skincare halen, check dan eens de tips hieronder!

 

1. Je producten smeren of deppen?

Wat doe jij, smeren of deppen? Hoewel dit in eerste plaats een persoonlijke voorkeur of gewoonte is, kan het mogelijk een klein verschil maken voor de opname van je huidverzorgingsproducten. Er zijn aanwijzingen dat het inmasseren van je crème of serum zorgt voor een beter effect, onder andere omdat dit warmte en doorbloeding bevordert. Een stevige bindweefselmassage kan je huid sowieso een zichtbare oppepper geven, dus wat meer werk maken van het smeren is zeker de moeite waard! Let wel een beetje op als je een gevoelige huid, rosacea of couperose hebt, dan kan je de doorbloeding op die plekken beter even rustig houden.

 

2. Geef je skincare wat tijd

Gebruik je meerdere producten achter elkaar? Heb wat geduld en laat ieder product ongeveer 10 minuten intrekken voor je de volgende er overheen doet. Zo kunnen de werkstoffen beter doordringen in de huid en geven ze dus mogelijk beter resultaat.

 

3. Meer is niet altijd beter

Dikke lagen smeren; het is alleen maar zonde. Je huid heeft een barrière en zal dus niet eindeloos producten blijven ‘opzuigen’. Ideaal is een dunne laag die goed intrekt en niet blijft liggen. Heb je toch nog een trekkerig gevoel, dan kan je eventueel later nog een dun laagje bijsmeren. Maar dan zou je je ook kunnen afvragen of het product wel bij je huidtype past!

 

4. Een warme, verweekte huid neemt het beste op

Die heerlijke warme doeken bij de schoonheidsspecialiste zijn er niet voor niks; ze verwarmen en verweken je huid waardoor de werkstoffen makkelijker kunnen doordringen. Het ideale moment voor een masker of peeling is dan ook wanneer je met rozige wangetjes uit de douche of een warm bad komt. Je dagelijkse verzorging breng je natuurlijk altijd aan na het reinigen, en daarvan mag je huid dus nog best een beetje vochtig zijn.

 

5. Wat is nou de juiste volgorde?

Was het nou eerst de crème en dan de olie, of andersom? Ik krijg de vraag zó vaak! Ik kan me voorstellen dat het een beetje verwarrend is, maar eigenlijk is de volgorde heel simpel: van dun en waterig, naar dik en vet. Dat komt doordat water niet met olie mengt. Als je dus eerst een vettige olielaag zou aanbrengen, blijft een waterig product daar op liggen en kan het er niet meer doorheen. Huidverzorgingsproducten die waterig zijn (zoals toners en serums) breng je dus eerst aan, daarna romige crèmes die zowel water als vetten bevatten, en je sluit af met de producten die uitsluitend uit vetten bestaan (zoals oliën en balsems).
 

You don't have permission to register