Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

Winkelmandje

@lesmuses.nl

Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Contact

hello@lesmuses.nl
Back to top

Je huid herstellen van de zomer; 4 tips!

Nu de herfst weer in aantocht is (yayy!) ontstaan er grote veranderingen in de natuur. En ja, dus ook in onze huid. Dit slimme orgaan reageert namelijk op alles van buitenaf, en kan daarmee gevoelig zijn voor weersomstandigheden. De hoge temperaturen, de onvermijdelijke straling van de zon en de wispelturige wisselingen van het weer hebben het de afgelopen zomer zeker niet makkelijker gemaakt. Tijd om de huid een flinke boost te geven!

 

1. Beperk zonschade met vitamine C

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus ik hoop dat je je huid deze zomer goed beschermd hebt met een sunscreen. Toch is het opvangen van UV-straling onvermijdelijk en zal je huid hoe dan ook wat te lijden hebben gehad. Thank God voor vitamine C! Deze krachtige werkstof is in staat de schade nog een beetje te beperken. Vitamine C is één van de best bestudeerde ingrediënten in cosmetica en staat bekend als een krachtig antioxidant. Ook stimuleert het de aanmaak van collageen en kan het pigmentvlekken, acné en rosacea doen verminderen. Om je huid na een zware periode er weer bovenop te krijgen is vitamine C dus een onmisbaar ingrediënt.

Muses: Nuori Sun Repair Serum en Nuori Supreme-C Serum Treatment

 

2. Ruim de rommel op

Onder invloed van veel zonlicht kan je huid wat meer talg aanmaken, waardoor er ophopingen in de poriën kunnen ontstaan. Maar ook zonnebrandcrème wil nog wel eens de huid verstoppen (wie kent het niet?!). Het einde van de zomer is daarom ideaal om je huid te detoxen. En dan bedoel ik niet een hoog geconcentreerde peeling waarvan je huid gaat vervellen of een apparaat wat een paar lagen van je huid af schraapt – kun je doen, maar er zijn ook mildere en duurzamere manieren om je huid te ontgiften. Zo kan een exfoliant zoals BHA (salicylzuur) of AHA (glycolzuur/melkzuur) de poriën van binnen langzaam ‘opruimen’. Het lost dode huidcellen en overtollig vuil en talg in de poriën op, waardoor ophopingen langzaam maar zeker verdwijnen en de huid een frisse uitstraling krijgt. Zónder dat de huid volledig van slag of aangetast is!

Muses: Phenomé Enzymatic Gentle Exfoliator

 

3. Geef het wat extra

Een droge huid komt in deze periode van het jaar veel voor. Zo kan het zijn dat je huid vaak en veel vocht heeft laten verdampen in de hete zomer, maar maakt het steeds koudere en guurdere weer (regen, wind.. je weet wel) ook dat je huid kwetsbaar en droog kan worden. Mis je wat glans, een ‘vol’ en soepel gevoel, is je huid onrustig of herstelt het moeilijk? Dan is het tijd om je huid wat extra voeding en bescherming te geven. De makkelijkste manier: Voeg een druppeltje natuurlijke oliën toe aan je moisturizer.

Muses: Oway Replumping Booster, Oway Regenerating Booster en Phenomé Replenishing Moisturizing Oil

 

4. Bekijk je routine eens opnieuw

Misschien is het je wel eens opgevallen dat je huid in de zomer er anders uitziet en aanvoelt dan in de winter. Als dat ook voor jou geldt, is het een goed idee om je routine in deze tijd eens onder de loep te nemen. Grote kans dat je in de zomer behoefte hebt gehad aan een lichte, dunne crème die snel intrekt, maar vraagt je huid nu niet om meer? Switchen naar een vollere, vettere moisturizer is tegen de winter vaak een slimme zet. Ben je erg gehecht aan je huidige moisturizer, maar voelt het toch alsof het niet meer voldoende voor je huid doet? Voeg er dan een hydraterend serum of natuurlijke oliën aan toe. Vergeet ook vooral niet naar je cleanser te kijken; je kunt eens beginnen met kijken of het bevalt om één in plaats van twee keer per dag te reinigen (doe het dan alleen nog ‘s avonds), maar ga vooral ook voor een romige cream cleanser in plaats van een schuimende gel.

Muses: Phenomé Luscious Hydrating Cream, Oway Perfect Skin Cleansing Cream, Phenomé Quenching Powerful Serum en Nuori Supreme Moisture Mask.

You don't have permission to register